Folosirea tavanului decorativ din polistiren extrudat – o tendinta din ce in ce mai prezenta!

Folosirea tavanului decorativ din polistiren extrudat – o tendinta din ce in ce mai prezenta!

Atunci cand vine vorba de renovarea casei, facem tot posibilul pentru a o face cat mai bine, cat mai in tendinte si cat mai simplu. Ne gandim indelung la materialele pe care le vom folosi, pentru a ne asigura ca facem cea mai potrivita alegere.

Daca vorbim de decorarea tavanelor, una dintre cele mai economice, inovative si practice metode este folosirea placilor de tavan decorativ din polistiren extrudat. Acestea sunt din ce in ce mai des folosite atat in spatii rezidentiale, cat si in birouri, iar, cu putina rabdare, ni-l putem monta chiar singuri.

Tavanul din polistiren extrudat are in primul rand un rol decorativ. Faptul ca poate acoperi denivelari, fisuri, pete, ii confera acestuia si un rol functional. In afara de aceste aspecte, plafonul din polistiren extrudat este si un foarte bun izolator, reducand pierderile de caldura prin tavan sau aparitia condensului in anumite zone.

Usurinta montarii acestui produs il recomanda ca solutie rapida si absolut versatila pentru decorarea sau redecorarea diferitelor spatii, in timpi record. Restul solutiilor pentru decorarea tavanului presupun fixare mecanica (rigips, tavane casetate etc) si investitii mai mari in materiale si timp.

In plus, folosirea plafonului decorativ din polistiren extrudat are o serie de avantaje:

-          economie de energie

-          economie de bani

-          usurinta la instalare

-          rezistenta la umezeala si imbatranire

-          placile pot fi vopsit cu vopseluri pe baza de apa

-          imbinarile intre placi vor fi perfecte, datorita preciziei

-          dimensionale foarte bune

-          placile nu intretin arderea

Montarea placilor de tavan decorativ din polistiren extrudat este foarte simpla. Suportul pe care acestea se vor monta trebuie sa fie curat, uscat, solid si neted. Inainte de a aplica placile, trebuie determinat centrul tavanului, intinzind doua fire pe diagonala. Prima placa se fixeaza exact in centrul tavanului, urmand ca apoi, restul placilor sa fie plasate in continuarea primei. Pentru taierea placilor nu sunt necesare ustensile speciale, un simplu cutter fiind suficient. Adezivul nu se aplica pe intreaga suprafata a placii, ci doar in centrul si in colturile acesteia.